About Me

My photo
bbyuse for short . im cool :) This is my blog so get out from here if u HATE it . TYSM :) im a ordinary girl and a BEUTIFUL one too :)

Monday, 12 September 2011

Cahaya Aidilfiti 2011 open house :)

salam 

Fuhh . . penat sangat melayan karenah tetamu yang sudi bertandang ke rumah ak kemarin :) ak ta sangka sebegitu ramai yg sudi datang. sangat meriah dengan kehadiran saudara mara dan sahabat :) disinni ak nak mohon maaf juga .sekiranya ada tetamu yg ak ta terlayan :|


start jam 10 kot .ak rasa .family my mumy side yg dtg awal .hhe. biasa la. my mum side mesti dtg awal . taa sah klw ta dtg awal punya :) first dtg  . our cheff . koko aek :) seriusly memng dia cheff okey . hotel2 5 stars d sabah ney .habis da congker dlu . hhe. . hyatt , promonade , nexus , sutera hobour ..then after dia stop jdi cheff di hotel .d kerja kat fook yuan asia city .second boss oke dia kat saana . pastu kat capital ada buka cawagn baru .dia jdi boss kat sana and tukang buat din sum :) sedap dohh .yg penting HALAL :) ,olh kerna dia da stop kat fook yuen ,..din sum kat sana terus jadi ta sedap .,HAHA..now dia berenti da. mls lg mw mask2 .hha. 



dish kat rumah . ada 6 dish  . butter prawn basah , ayam gorang nam mui , ikan bakar , foochuk tumis telinga tikus di campur lagi dgn suun , serunding daging dan tom yam :) yummy . tp sayng nya orng melayu ta brapa makan ayam goreng nam mui . haha. masam kot drg rasa. acctualy ayam tu di perap dengan tauhu buruk . sedap apa tauhu buruk tu . time ak nak buang pinggan ke plastic bags .byk ayam yg ta di makn .ak rasa nak ja ambil ayam tu balik . .sayang ba ta dimakn . hhu . ambil byk2 skalinya ta makan :(  teapa la.syukur juga. hubis juga sgala lauk kami.. 

acara gambar2 tu sudah menjadi lumrah dalam kehidupan kita. kena- kena lagi ada kalau da berkumpul .. dah ramai2 .mesti nak ambil gmbr pnya kan :) 
okey ,nantikan ak upload kat belog ney .tp ta byk la ak uopoad.. kat fb da :) just visit my fb picture okey :)  sweet sgt picture tu .kena2 lagi dengan bestie ak .




HAA ~!  cerita pasal besttie :) kemarin kamu berkesempatan juga menziara kawan terbaik kami .ARWAH HAJJAH ZURAIN EZORA yg meniggal akibat kapal karam di pulau bangi :( dan hari ini ada lah hari jadi beliau ..  ( alfatihah ) dapat juga sedekah kami sedekah kan yassin dan alfatihah terhadap beliau .semoga roh nya tergolong dengan beriman :) amin . 






lepas seja dari kuburan . ak lagi sangat gembira apabila . my beloved ummi sudah sampai di rumah :) alhamdulilah .sampai juga dorang ney tahun ke rumah kami . :) acara salam2 cium mencium .ak pun begegas untuk tukar baju ku :) keluar seja ak dari bilik .ak da kena punnish oleh ummi ku .sebabg tudung ak da terbang. haa.  .sorie la ya ummi . minta mahap :D
ustazah rock pun terussssss cubit pipi ku ini . haha. minta mahap wahai kaka mizah ku :D
kami semua panggil kak mizah ustazah rock . haha. dia ustazah .tp tetap sporting. dan tetap best . . i love you kak mizah :)
pada masa yang sama .semua sibuk tanya ak . ak ta bawa ke bf ak . hahah..sebb.. my sis , bro drg bawa buah hati drg ke rumah ..couzin2 ak pun sama .tp ak pla teda. haha...pastu , ummi lagi . ta sabar2 nak tgk bf ak . tlg la ummi .haha.. bf nini sibuk belajarr masih . jauh lg. hhe. insyallah .kalau kesempatan . tahun depan nini bawa pulang ya ;)

ramai juga yg dtg . ta henti2 dtg tetamu kemarin. hhe. ada yg di jemput ta dtg juga. sedih la juga.sbb d bagi alsan lain .lain pula jdinya. hmm . okok .ta mw lg cerita sedih .haha. sebab da nak malam. tetamu pun ramai juga yg puln . ya la. mana yg nak pulang ke tenom , tuaran ,sepanggar ,sipitang ,kuala penyu ..likas..kk , putatan , kinarut ,papar .. haha.
payah kan . hheee.... thanks for coming. :)  we'll made happiest :)
♥ muahx 

No comments:

Post a Comment