❤im just beautiful me❤

About Me

My photo
bbyuse for short . im cool :) This is my blog so get out from here if u HATE it . TYSM :) im a ordinary girl and a BEUTIFUL one too :)

Sunday, 11 December 2011

lama x update ;)

SALAM ;) 

ha.. bbyuse kini kembali untuk mengisi ruang blogger nya ;) 
tweet tweet 

acctually sy x sngka yg blog saya rupnya bertmbah "follower" .
ingatkan x pndai bertmbh2 sudah .. hope those yg follow tu cnfm2 la follow aa..
jgn tlmpau nak kejar follower tu sgt. .okey ;) 


okey .now let start story  begin ;) 
yuse nak entry pasal my baby sudah pulangg dan ada sudah ada di sabah :D 
tweet tweet . happy ba syaa.. kw pikirr :D 
okey .start dari dea balik yuse slalu get ready masakan makanan untuk dea
first day c baby smpai .terus malam tu dea dtg rumah jumpa family yuse .;) 
happy okey .! betul la time tu x sngka dea dtg rumah .:D 


malam tu ja kami kluar p makan roti caanaii .
tweet tweet
baby makan smpai dua roti kosong :D 
lalalaalla
sdh tu .time nak balik .air kami x habis .sbb nescafe dea "pahit" holick yuse pla "manisss"
mcm mw minum ? then mamak tu pun tnya knpa x hbis minum .
c baby pun teruzz cakap la .
chennnnngggg ...mamak tu teruz pgil dea punya pembuat air.haha
nasib x d marahnya.
yuse pun da tkut time tu :( 


after ja dri sna.kami teruzz pulang .jam pun sdh jam 10 :D 
dea dtg rmh pun dri jam 8 lebih mcm tu .
jam 9 lbh kmi jln dri rmh. 
mother yuse pun hariran kami balik awal :D 
mw d buat apa lg kan .
sdh lewat.ndakn mw mengayau lg.
klw KK teapa juga .
JOKE .HAHA


okey.begtu la berikutan harinya.
kami just jmpa 2 times for a week .
bgs kan kmi :D 
frday tu p kk tgk "TWILGHT BREAKING DAWN"
bestjugala.dpt tgk sama2 .dri fz smpai skrg punya twilght breaking dawn :) 

okey .then on this week . last saturday. ( 10 dec 2011 ) 
kami tgk ombak rindu .
sgt la lucu kami tgk wyg tu
x da sedih nya .
lol kan ":) 



( pic ney time otw p parking kat suria nasib x sesat  )




haha
and yesterday .
i made nasi ayam for him ;) 
his fav 1 :D 
Unfortunately   baby x dpt dtg rumh mkan together with me and family.
sbb no car ba .lgpun d rmh kreta dua2 kena gna.
so how to pick baby ? 
then baby pun kena tggu uncle dea plg dri kedai bru dpt gna kreta 
so sad rite :( 
apa2pun .janji baby dpt dtg .
dan makan nasi ayam 
syaa bekalkan dea nasi ayam 
dea bawa plg rmh dea la makn :D
x ada masalah pun kan ;) 
hope after this yuse akan sentiasa masak kan untuk dea ;) 
and gmbr tu semua time last saturday k .
time frday 2 dec 2011 kami x ada ambil gmbr pun :D

okey .
yuse rasa sdh hbis nak crta pasal ney semua
mayb nxt time lg yuse update kayyy ;) 
i miss you alls so much 
muahx 


xoxo 

Saturday, 15 October 2011

wish you were here

SALAM





Seriusly ! Entry Ni , Panjang lebar . Hope korang baca neyy .
Penting kepada bloggers macam korang ! ^_^

haiii .. how are you all ? okey ka ? ^^
yuse hope korang semuaa sihat2 macam yuse ;)

Rasanya yuse nak update blog pasal apa aa ? ^?^
guess guess guess .
siapa cepat dea menang :D
tengok tajuk past sdh tawu kan ? 
tajuk sdh jiwang brabis
"wish you were here"


thiss week ja..
ada ja prob dgn boyfie. 
nda twu la knpa.
kena2 lg dea got byk sgt prob. 
mana lappy hilng :(
rumah kena pecah .
sdh tuu tuan rumah mcm SHIT 
tiada perikemanusiaan langsung
housemate pula teramat DAMN
tawu FREE ja d otak
piara kebodohan tu di otak
lol
sakit hati sampai nangis ba baby ctaw life dea di sana.
huhu.
then result banking dea pula menurun .:(
yuse just dapat bg sokongan yg padu ja
(ayat power ba ) ^^
kalau mw ajar2 banking ney .
Haram la.mana la yuse tawu kan. :| 
time tu la rasa sangat diri ini sungguh bodoh ta tolong baby :/

Baru-baru ney baby demam . :|
ya Ampun Cinta :( 
demam pula c baby
mawu nya ak nda risau
risau sampai teikut2 ba sakit .

Tadi baru koll baby .
ALHAMDULILAH.
Baby beransur pulih .:)
Even dengar dea batuk2..
dgr ja baby ckp dea okey skit.
yuse pula ngiss. 
(acctually bkn ngs sal apa pun.ngs sbb yuse sgt rndu dgn dea .tp sabr ja la.ta mw dea tawu yuse ngs2 )
sian ba bila kenang2 balik baby sakit.
jauh dari FAMILY .Next week FINAL EXAM :|
Yuse dapat rasa how baby feel it :(

Hope sangat baby dapat sembuh dgn cepatnya.
Thanks for SUSUE and QILAH and all girlsmate baby .
Dorang ja la yg bley jaga baby . yuse ney apa jga.
i cant do anything else even give him more spirit ~!

Now yuse just doakan fiq tuk cepat sembuh :)
amin :)
iloveyousomuch
ireallymissyousomuch
iwishyouwerehere 
^-^


Lot of  bbyuse





jangan lupa coment okey ? :)



Thursday, 29 September 2011

sedih nya begg kuu R--- :(

SALAM


♫ I love you like a love song baby I love you like a love song baby  I love you like a love song  baby.. 
berlagu pula yuse . hhe.. 
haii semua. salam yuse bagi kat atas tu jgn lupa jawab tawuu .kalauu taa. DOSAAA :D 
okey .today yuse nak share 2 entry . :) 
first . yuse nak share . yuse geram sangat kenapa link "garisan music:" teda lagu  " adele : set the fire : ? kenpa teda lagu selena gomez : love like a love song ? knpa teda lagu pash feat adelia : penghujung cinta ? " hmp .geram sangat2 la. 
tapi ta apalah  . ta juga penting sangat . .hehe
HAH ~! ney yg paling penting yuse nak share ~! 
sangat sedih . 
sangat kecewa .
sangat marah
sangat geram.
ta sangka riwayat nya telah tiba :( 
( bunyi macam serius ka  ? haha  ~ ) 
relax okey . 
acct . yuse nak share pasal beg  pakaian ROXY yuse da HANCUR ~! 
huhu .
yuse sedih .. pasal beg tu da hancur.bley juga pakai masih . tp lambangnya da musnah . ~! 
yuse kecewa sebab . beg tu baru ja yuse beli time shopping bulan puasa tu . :( 
yuse marah .sebab beg tu yuse sayang sgt .kesana kemari yuse pakai .sebab dia slesa .
sesuai untuk bawa kemana2 ja .:(
dan beg tu MUSNAH d tangan yuse ~! 
sdhlah baru beli . hmp .,ta sangka riwayat da tiba
yuse kecewa sebabb ..... yuse basuh beg tu ~! HAHAA ~! 
yuse masuk kan ke dalam mesin basuh . 
mana la yuse tawu beg tu nda  bley masuk dalam mesin :( 
klw la yuse check awal2 term kat beg tu .
ta la jadi begini .haha ~! 
bila ingat balik . 
lucu pun ada, ahaha
sebab dari zaman tingkatan 4 lagi .
beg , kasut yuse kotor, 
jangan mimpi la yuse mw berus kasut yuse tu, ahah
betapa pemalas nya yuse kan :D 
okey . yuse nak share pic beg yuse yg da musnah tu 
korang mesti ketawakan kan  ?: (
ahha
bye bye 
love babyuse :) 







Tuesday, 27 September 2011

alhamdulilah mumy selesai da buat angiogram :)

SALAM ...
hai semua. korang apa khabar ? hehe. entry ney kali.. yg yuse nak share ..  mumy sudh selesai buat angiogram . syukur kehadrat ilahi :) hari rabu mumy da kena admit kat hosptal queen elizabth 2 .yg kat damai tu :) hmp .agak jauh la juga if ulang balik papar ke damai .tp for mumy .kami semua okey ja :D 
Jam 2 petang mumy da start kena admit. hmp .berdebar juga kami semua . takut tu ada juga . dady balik2 tenangkan hati mumy , tp kami tawu . mumy pasti takut punya . 
mumy kan penakut. even ney bukan kali pertama mumy buat...rasa takut tu pasti ada :( 

Hari jumaat . jam 8 pagi . mumy start buat angio. :( muka mumy sgt la lesuh pada masa tu .ketakutan ..
first mumy buat angio hri tu . okey da. 
tp pada jam 4 ptg. pakar cakap .ada 1 lg saluran mumy masih block . maksd nya .saluran darah mumy 1 lg masih block .dorang ta brani buat pada hari tu .sbb drg belum bincang dengan mumy and familyy . lagipun .drg ada juga takut klau2 tertembak 1 ballon kat jntung mumy .
so better bincg dluan kan .after da bincg semua. kami semua pun bersetuju untuk mumy buat angio lg. 
biar 1 kali sakit. kan :) 

So on satuday . mumy kena buat la angio for second time .. studay tu ,saya smpat sent mumy smpai icu . tmpat buat angio tuu :) wajah mumy lg berseri pada hri tu :) so yuse rasa. mumy memng akan okey da. 
dan akhir nya jam 10.30 mumy da kembali ke wad . :) dan syukur alhamdulilah .okey pun mamy :) ))) 
gembira nya kami . 

bila dengar pengalaman mumy kena tebuk tu .ngilu jga kami dengarr. hhe .kena bius dkt paha ja .. mumy nampk darah nya melancit kluar. haha. tp syukur teda apa2.. :) hri sbtu mumy da kluar. :) yeah.dan kami terus check in kat promonade :) sebb sundy my beloved ayie ( anty, mumy pnya sister ) nak pulng da blik kat TENOM .thnx sebb tlg jga mumy , so .studay kmi tidur kat sana .mkn mlm nasi briyani kat center.then bli brg2 minuman smua. haha. ada bnda lucu kami buat kat hotel tu .olh kerana yuse sgt lapr .dan ada kit kat dalm peti sejuk htel tu.yuse mkan jaa. :D t ganti la balik . skalinya  p cri .teda lg plastick kit kat mcm kat hotel tu .ggaga. padan muka ~! ..  tp kmi bli ja. dan mumy sgt la pnjng akal nya.dea balut plstic kit kat tu mnjdi asal . ntah la.ta bley nak mention sgt cara nya .. biar kamiorng ja yg tawu :D
after plg dri makn .kmi beli cake ,pie kat promonde. yummy . my fav 1 :D akan bertmbh gemuk lg c babyuse ney :)  nnti yuse share gmbrstart dri mumy admit smpai la kluar dan berjalan2 :D 
then sehrian dhtell best la jga. bring2..ada jga perang dingin with c baby :( 











- SUNDAY - mumy p bfst dengn ayie. .. yuse dan cece pula masih membuai mimpi yg sgt indah . HAHA. belum bangun la ~!  bgn2 jam 10 pg. hhi .mandi2.check out . p srapan kat gaya street .terbaik wok laksa srwaknya :D . nak makan kat sana. kena berbaris :D  .jln2 kat gaya street .then antr ayie p terminal .then kami pun plg la papar :) 

-Conclusion - mumy sihat juga . dan coming soon nak bincang pasal opretion mumy . so hopefully semua will be fine. and THANKS sgt kat keluarga terdkt , kwn mumy , kwn yuse , org yuse syg ( afiqnasir ) dengan doa korang semua . mumy berjaya buat angiogram :) terima kasih semua :) 


Sunday, 18 September 2011

❤ homaiiiiii ❤

                                                                    salam...
Hai hai . apa khabar anda sekalian . hari  ney ii  nak update belog pasalll ii stay kat rumah bestiee, soo best . ~! even hanya kami bertiga.. benda yg kmi buat semua best. haha ..
hanya bertiga di rumah yang sangat besar ney .terasa juga sunyi apabila berada di rumah besar ney :)
skrg drg tgh sibuk buat kerja SV.bila la drg mw siap dan hntr ney ..haha. sibuk drg buat..ii pula sibukkk main THE SMURFS :)
bukan mw tlg drg buat kerja sv. . teda bakat baa. tawu laa.. haha . kalau ada bakat lama sdh ii tlg. haha..
soo now.ii malar juga main the smurfs smbil txt dengan SOULMATE :)  aiseh ..rindu pula tetba dgn dea. 
ta tawu knpa... tetiba boleh rinduuu .haha.. ( ada ka tetiba ) WAJIB okey ~! rindu sama PENGARANG JANTUNG :))
Lagi2 bila sudah dapat tahu dea confm dapat PRAKTIKAL di SABAH . aiseh ..pendek kata. di PAPAR la ~! haha,
dapat la ney praktiss jdi isteri yg baik .esesesehhh .HAHA ~!
jangan salah sangka okey . ~! bukan kami duk serumah okey .haha ~!!!
bangun pagi2 buat brafst dan hantr tempat c abg kerja  .hhe..
mkn tgh hri masakn dan begtu juga makn malam .hhe
skali tdii ii ctaw la c abg mcm tu..
skali kena ckp ."nda jga boo antarr tu " haha
memang la..  susah okey ii nak bgn awall .haha..
tu la saya..tppii bila ada niat tu.. bgn juga awall ..hha.
demi sayang,.semua sayang buat .HAHA ..
okey la.penat da ii taip2..ta juga habiss ceritaa.hhe.
okey alll nanti kan gmbr yg i akan upload okey ..besti tgh rajin buat kerja sv..
byee
muahx


Monday, 12 September 2011

Cahaya Aidilfiti 2011 open house :)

salam 

Fuhh . . penat sangat melayan karenah tetamu yang sudi bertandang ke rumah ak kemarin :) ak ta sangka sebegitu ramai yg sudi datang. sangat meriah dengan kehadiran saudara mara dan sahabat :) disinni ak nak mohon maaf juga .sekiranya ada tetamu yg ak ta terlayan :|


start jam 10 kot .ak rasa .family my mumy side yg dtg awal .hhe. biasa la. my mum side mesti dtg awal . taa sah klw ta dtg awal punya :) first dtg  . our cheff . koko aek :) seriusly memng dia cheff okey . hotel2 5 stars d sabah ney .habis da congker dlu . hhe. . hyatt , promonade , nexus , sutera hobour ..then after dia stop jdi cheff di hotel .d kerja kat fook yuan asia city .second boss oke dia kat saana . pastu kat capital ada buka cawagn baru .dia jdi boss kat sana and tukang buat din sum :) sedap dohh .yg penting HALAL :) ,olh kerna dia da stop kat fook yuen ,..din sum kat sana terus jadi ta sedap .,HAHA..now dia berenti da. mls lg mw mask2 .hha. 



dish kat rumah . ada 6 dish  . butter prawn basah , ayam gorang nam mui , ikan bakar , foochuk tumis telinga tikus di campur lagi dgn suun , serunding daging dan tom yam :) yummy . tp sayng nya orng melayu ta brapa makan ayam goreng nam mui . haha. masam kot drg rasa. acctualy ayam tu di perap dengan tauhu buruk . sedap apa tauhu buruk tu . time ak nak buang pinggan ke plastic bags .byk ayam yg ta di makn .ak rasa nak ja ambil ayam tu balik . .sayang ba ta dimakn . hhu . ambil byk2 skalinya ta makan :(  teapa la.syukur juga. hubis juga sgala lauk kami.. 

acara gambar2 tu sudah menjadi lumrah dalam kehidupan kita. kena- kena lagi ada kalau da berkumpul .. dah ramai2 .mesti nak ambil gmbr pnya kan :) 
okey ,nantikan ak upload kat belog ney .tp ta byk la ak uopoad.. kat fb da :) just visit my fb picture okey :)  sweet sgt picture tu .kena2 lagi dengan bestie ak .




HAA ~!  cerita pasal besttie :) kemarin kamu berkesempatan juga menziara kawan terbaik kami .ARWAH HAJJAH ZURAIN EZORA yg meniggal akibat kapal karam di pulau bangi :( dan hari ini ada lah hari jadi beliau ..  ( alfatihah ) dapat juga sedekah kami sedekah kan yassin dan alfatihah terhadap beliau .semoga roh nya tergolong dengan beriman :) amin . 






lepas seja dari kuburan . ak lagi sangat gembira apabila . my beloved ummi sudah sampai di rumah :) alhamdulilah .sampai juga dorang ney tahun ke rumah kami . :) acara salam2 cium mencium .ak pun begegas untuk tukar baju ku :) keluar seja ak dari bilik .ak da kena punnish oleh ummi ku .sebabg tudung ak da terbang. haa.  .sorie la ya ummi . minta mahap :D
ustazah rock pun terussssss cubit pipi ku ini . haha. minta mahap wahai kaka mizah ku :D
kami semua panggil kak mizah ustazah rock . haha. dia ustazah .tp tetap sporting. dan tetap best . . i love you kak mizah :)
pada masa yang sama .semua sibuk tanya ak . ak ta bawa ke bf ak . hahah..sebb.. my sis , bro drg bawa buah hati drg ke rumah ..couzin2 ak pun sama .tp ak pla teda. haha...pastu , ummi lagi . ta sabar2 nak tgk bf ak . tlg la ummi .haha.. bf nini sibuk belajarr masih . jauh lg. hhe. insyallah .kalau kesempatan . tahun depan nini bawa pulang ya ;)

ramai juga yg dtg . ta henti2 dtg tetamu kemarin. hhe. ada yg di jemput ta dtg juga. sedih la juga.sbb d bagi alsan lain .lain pula jdinya. hmm . okok .ta mw lg cerita sedih .haha. sebab da nak malam. tetamu pun ramai juga yg puln . ya la. mana yg nak pulang ke tenom , tuaran ,sepanggar ,sipitang ,kuala penyu ..likas..kk , putatan , kinarut ,papar .. haha.
payah kan . hheee.... thanks for coming. :)  we'll made happiest :)
♥ muahx 

Monday, 5 September 2011

❤ Selamat Hari Raya Aidilfitri ❤

Selamat hari raya aidilfitri .. yeah . im really happy bacuse this year have an opportunity to celebreting HARI RAYA with my family and HIS family :) even rasa raya tahun ney ta best sgt. tp masih bersyukur dapt celebret raya tahun ney ;)
first day raya . ak duduk rumah jer., takde p mana2 . cuma melayan tetamu dtg yg ta henti2 . :D
then dlm jam 3.30 mcm tu . c baby dtg untuk beraya at my house. mcm biasa la.  Raya pertama memang dia akan dtg pnyaa.. hhe... 
then sbuk2 dia layan mmy & dady . 
time tu la ak bru sbuk bersiap2.. hhe. nak tkr baju lg. pakai bju sma kami greyness ❤ .. 
then .. jam 5 lbih .kmi p beraya rumah kawan2. hhi .best la. beraya.. hha. jam 7 .30 ak raya time tu plg. .
bru hbis beraya. 
pastu raya kdua .ak plg kg yg tersyng . sangat la HAPPENING ~!!!!!
jam 2 pg bru hbis d rumh ummi . 
meng best la raya kat kg sndri . jmpa saudra mara, .. 
terpksa tggu tahun depan lg. hhe. 
jam 2 pg bru blik hotel . jam 10 bru ak bgn . haha . besiap2 untuk chek out. dan plg papar.. ahhaa
b4 plg papar. sgah blik rmah ummi . makn ambuyat dlu . haha
kesedapan ehh ..
jam 2 lbih . bru kmi gerak dri tenom . smpai papar 4.30.
then .sbuk la ak basuh kain .kemas rumah lg . baru la c baby ckp p rumh untie nya open house di benoni :D 
time ak bersiap tu . punya la. nda sedap jiwa. 
gentar jaa. hhu . ta brani la mw jmpa family dia. tapi okey la juga jmpa fmilu nya .melayan la juga .:D
best la .meng hapenning juga fmilynya . 
blm lg rapat sgt la dgn fmilynya .bru skali jumpa. 
tp ling best nenek nya :D byk crita time open hose d rumh mijie. pacik c baby :) 
byk sgt crita nenek permpuan nya. ( mamatua ) 
ada ja crita nya .. kalau diingt balik . memng lucu . suka bemain :)
raya keempat baby plg sduh sndkan . sguh la sedih . 
tapi apa bley buat . . .raya jmpa jga . :)
janji dpat raya bersama :DD
iloveyou mohd afiq ❤